Bloggen Vem är Magnus? Mina frågor Bilder Kontakt Till Startsidan Publicerade artiklar

Posted by at 8 maj , 2009

Jag har fått förtroendet att vara gruppledare för Kristdemokraterna i Sollentuna, en kommun i Stockholmsregionen med 67 000 invånare. Är 3:e vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, ordförande i Brottsförebyggande rådet i kommunen och vice ordförande i kommunstyrelsens miljöutskott.

Mina målsättningar är att vara med och lyfta fram Edsvik, kommunens kulturområde kring Edsbergsparken med Edsbergs slott (utbildning i kammarmusik kopplad till Musikhögskolan), Edsviks konsthallar, Edsviks konstskola, designmuséet MC Collection (en av världens finaste kollektion av motorcyklar), Edsbacka Wärdshus och de fina baden vid Edsviken och vintertid skridskobana med mera. Kulturskolan och biblioteken är andra viktiga delar i kommunens kulturutbud.

Vi är en stor idrottskommun med många starka föreningar och ideella ledare. Sollentuna fotboll är en av de större klubbarna i landet. Turebergs friidrott och Sollentuna Volleyboll ligger i elitklass. Sollentunagymnasterna är en annan storklubb. Basket, innebandy, handboll är andra stora idrotter.

Sollentuna har fostrat fram stjärnor som Kajsa Bergqvist och Mats Sundin.

Vi började bygga en ny friidrottshall 2013, nya Rotebrohallen 2014, sedan följer fullstort hallar i Edsbergsområdet, Töjnan, Helenelund och renoverad Häggvikshall. Dessutom en 11 mannavulna fotbollshall. Vi har investerat stort i skidbacken Väsjöbacken där vi har en av de stora slalomklubbarna i landet. Där finns en Fun park för våra brädåkare. Sjöisbanan Norrviken är en regional attraktion, likaså skidspåren Bisslinge. En skateboardpark har färdigställts och vi har en mängd konstgräsbanor för våra fotbollsspelare.

Ett annat fokusområde är att få ett fortsatt bra samarbete med det civila samhället. Vi har mängder av föreningar och de cirka 30 procenten av våra medborgare har rötter i andra länder och kulturer och det speglas också i många föreningar.

I den majoritet vi har i Sollentuna mellan Moderaterna, Folkpartiet liberalerna och Kristdemokraterna har vi ett stabilt styre.

Sollentuna är en kommun med drygt 67 000 invånare, strategiskt belägen längs E4:an nordväst om Stockholm, cirka tre mil från Arlanda. En kommun som ligger i topp vad gäller invånarnas betyg om en bra kommun att bo i, ligger också i topp vad gäller näringslivsklimatet.

Jag har en enskild firma Ramstrand Empowerment där jag gjort en del jobb som projekthandläggare för KIC, Kristdemokratiskt internationellt center. Jag har haft ansvarat för ett demokratiprojekt i Uganda som KIC driver tillsammans med allianspartiernas olika internationella organisationer. Målsättning har varit att stödja politiska partier och ett allianssamarbete i Uganda.

Min bakgrund är journalistens. Under valrörelsen 2006 hade jag förmånen att jobba på tidningen Kristdemokraten (har du inte den tidningen ska du gå in och prenumerera www.kristdemokraten.com). Jag fick möjlighet att skriva dokumentären om Kristdemokraternas makalösa framgång i Markaryds kommun. 44,3 procent fick partiet i valet 2006. Boken Varmt hjärta, Kallt huvud, Rena händer (SamhällsGemenskaps förlag) blev resultatet.
Jag har jobbat på  Jönköpings-Posten, Dagen och Svenska Journalen. Men jag har också jobbat inom kommunikationsområdet i vidare bemärkelse. Framför allt inom Sida-stött internationellt arbete.

Har varit informationsansvarig på biståndsorganisationerna Hoppets Stjärna och PMU. Som journalist på Svenska Journalen kom jag också i nära kontakt med biståndsorganisationen Läkarmissionen.

Jag har suttit med i styrelsen för FRII – Frivilligorganisationernas insamlingsråd där de flesta insamlingsorganisationer i Sverige är med. Under en period var jag i kampanjledningen för Världens Barn, ett samarbete med flera biståndsorganisationer och Radiohjälpen. Höjdpunkten varje år var de årliga TV-sändningarna och insamlingsaktiviteterna runt om i landet.

Tillsammans med UD/Sida har jag varit med i nätverket Världens Chans – om vårt gemensamma ansvar att uppfylla Millenniemålen.

Det blir inte mycket fritid över, men jag tycker om att ha lagom små grejer att fixa i och omkring vår lägenhet i Sollentuna. Friskis&Svettis gym får besök ibland, tyvärr alltför sällan. Bor i Sollentuna tillsammans med hustru. Dottern har flyttat hemifrån.

Är född i Afrika, i Liberia, där mina föräldrar var biståndsarbetare inom pingstmissionen. Pappa var byggare och mamma barnmorska. Bodde i Etiopien när jag var i gränslandet mellan barndom och ungdom. Har mina svenska rötter i Ölmstad/Skärstad mellan Gränna och Jönköping. Gick bygglinjen på Tekniskt gymnasium i Borås. Har jobbat som asfaltläggare, vårdbiträde inom äldreomsorgen, ungdomsledare i en kyrka, snickare, monterat möbler på möbelfabrik både i Sverige och Kanada. Men journalistiken har jag ägnat mest tid åt. Har pluggat eftergymnasialt lite politisk teori, engelska, svenska, u-landskunskap, kommunikation.

No Comments »

Kristdemokraternas hemsida