Bloggen Vem är Magnus? Mina frågor Bilder Kontakt Till Startsidan Publicerade artiklar

Posted by at 10 maj , 2009

Slå inte mot familjen

Några mor- och farmödrar, socialdemokrater förstås, ondgjorde sig i Mitt i Sollentuna (v 46) över vårdnadsbidraget. Dessa äldre damer är ”djupt oroade över vad som händer”. Vårdnadsbidraget kommer att resultera i försämrad förskola och tillbakagång i strävan mot ökad jämställdhet.
Vi kristdemokrater får skulden för att skapat denna reform.

Här i Sollentuna har 23 familjer ansökt och beviljats vårdnadsbidrag.
Vi har lyckats ge familjer ytterligare en möjlighet att få sitt ofta stressade livspussel att gå ihop. Vi har bemyndigat föräldrarna. Vi har flyttat makten över besluten från politikers sammanträdesrum ut till köksborden.

En förskoleplats kostar  cirka 100 000 kr per år. Om några familjer väljer vårdnadsbidrag på 3 000 kr per månad, kan det inte vara en katastrof.

Om det så bara varit en familj som fått vårdnadsbidrag, tycker vi att det varit värt det. Vi kristdemokrater vill stärka familjerna och deras möjlighet att ordna sin vardag efter sina egna önskemål,

Därför har vi också inom Allians för Sollentuna ett batteri av insatser till stöd för familjer, oavsett hur familjerna ser ut. En förstärkt familjecentral och ett program som ger stöd åt föräldrar till barn och tonåringar, bättre förskola.

Familjer behöver inte en socialdemokratisk överhöghet som ska tala om för oss vad vi ska tycka. Hade vi fått bestämma själva hade det inte varit så krångliga bestämmelser för vårdnadsbidraget och beloppet hade varit högre. Men detta kan vi bättra på efter år 2010 om väljarna tycker om vår politik.

No Comments »

Kristdemokraternas hemsida