Bloggen Vem är Magnus? Mina frågor Bilder Kontakt Till Startsidan Publicerade artiklar

Posted by at 3 juli , 2017

Daniel Ståhl satte svenskt rekord i diskus på Sollentunavallen!

Sollentuna GP är en friidrottstävlning av yppersta kvalité. I år skapades historia. Daniel Ståhl, ”Ståhlmannen”, satte ett nytt svenskt rekord i diskus – 71,29. Slog det ”omöjliga” Richy Bruch – rekordet – 33 år gammalt, 71,26.
Dessutom en mängd andra friidrottare av världsklass på vårt Sollentunavallen som är ett av Sveriges vackraste friidrottsanläggningar, med vacker utsikt över Edsviken, en del av Östersjön.

Som kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden fick jag hälsa välkommen. Så här sa jag som inlednings och välkomstanförande:

Ett varmt välkommen till Sollentuna kommun och vår stolthet – Sollentunavallen, en av de främsta friidrottsarenorna i Sverige. I år är den ju förstärkt med vår vackra och ändamålsenliga Sollentuna friidrottshall.
Sollentuna kommun satsar stort på fritid och idrott. Vi är övertygade om att detta bidrar till att skapa en mycket attraktiv kommun i Stockholmsregionen. Det får vi kvitto på allt som oftast.
SCB:s medborgarundersökning visar att Sollentunas invånare är bland de mest nöjda i Sverige. Sollentuna fick nu senast det 4:e högsta värdet i Sverige avseende ”Nöjd-Medborgar-Index”, alltså hur nöjda invånarna är med sin kommuns verksamheter totalt.
I tidningen Fokus senaste kommunranking ”Här är det bäst att bo” fick Sollentuna topplaceringar. I kategorin ”Bäst att ha familj” tillhör vi de fem bästa kommunerna i landet.
Därför är det naturligt för oss att vara med och stötta Sollentuna GP, som är en del av flera rikstävlingar inom konceptet Folksam Grand Prix. Ett tack riktar jag till föreningarna Tureberg, Hässelby och Spårvägen som skapat detta arrangemang. Vi ser fram emot att även i år få njuta en riktigt bra friidrottsfest ikväll.
Till er i publiken, till tävlande, tränare, funktionärer och media säger jag än en gång ¬- varmt välkomna till Sollentuna och Sollentunavallen.

Posted in: Friidrott , KD , sollentuna , Sollentunavallen

» Leave a Reply

You must be logged into post a comment.

Kristdemokraternas hemsida