Bloggen Vem är Magnus? Mina frågor Bilder Kontakt Till Startsidan Publicerade artiklar

Posted by at 23 december , 2016

Tack för ett bra samarbetsår då vi kan konstatera att vi har fått vara med om mycket som del av ledningen av en stor och attraktiv kommun. Visst finns det både plus och minus när man summerar ett år, men överlag tycker jag att vi ska känna oss nöjda både med vårt eget arbete och vårt gemensamma arbete i majoriteten.

Ett stående samtalsämne som också berört flera nämnder är ju de ensamkommande barnen och de nyanlända som fått asyl. Vi har jobbat hårt med att ta fram bostäder och att skapa jobb men också med att integrera nyanlända. Vi har fått fram grunderna till en sk sollentunautbildning för nyanlända där man får introduktion till det svenska samhället. Vi kristdemokrater talar ju om vikten av att människor inte bara kommer hit, utan också in i samhället. I den processen är värderingsfrågan viktig. Kyrkorna och civilsamhället spelar en avgörande roll, vilket vi alltid betonar också.

Finalen på året då vi i sista fullmäktige tog beslut om en koncernstyrelse där vi samlar alla våra kommunala bolag, samt att ge Sollentunahem i uppdrag att bygga 1500 nya hyresrätter på åtta år samt att sälja 2000 hyresrätter till annan långsiktig hyresrättsförvaltare, var förstås något slags crescendo! Största beslutet jag varit med och fattat sedan jag 2006 – för tio år sedan alltså – kom in i fullmäktige. Nu får vi jobba vidare så att beslutet följs upp på ett kristdemokratiskt sätt.

Som ordförande i kultur- och fritidsnämnden får jag vara med om fantastiskt roliga uppdrag. Som att inviga den nya friidrottshallen, som att få välkomna SM i friidrott till Sollentuna, som att inviga den slinga på Järvafältet som markerar OS i fältrytt 1956, ett samarbete med Stockholms stad. Och finalen då vi delade ut stipendier och utmärkelser till sollentunabor som gjort det där lilla extra för sin kommun och sina medmänniskor. Det känns bra!

Nu önskar jag er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

//Magnus Ramstrand
Kommunalråd för Kristdemokraterna i Sollentuna

Posted in: Inlägg

» Leave a Reply

You must be logged into post a comment.

Kristdemokraternas hemsida