Bloggen Vem är Magnus? Mina frågor Bilder Kontakt Till Startsidan Publicerade artiklar

Posted by at 28 maj , 2015

Särmästerskapet 2015

Särmästerskapet 2015


Idag var en härlig dag på Danderyds idrottsplats. Närmare 200 ungdomar med funktionsnedsättning deltog i ett friidrottsarrangemang som kallas Särmästerskapet. Tävlingen bestod av löpning – även för rullstolar, kast med sandboll, kulstötning och längdhopp. Tävlingen är ett samarrangemang mellan kommunerna Sollentuna, Danderyd och Täby.

Alla deltagare ska känna att de har presterat efter egen förmåga, ha med sig ett glatt minne och en bra känsla hem, samt diplom och nummerlapp.
Syftet är att väcka elevernas intresse för friidrott men framför allt att ge dem möjligheten att träffa elever från andra särskolor och tävla i friidrott för sig själva och sin skola. Dagen är tänkt som en friluftsdag med fokus på fysisk aktivitet.

Jag har som ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna fokuserat på att också ungdomar med funktionsnedsättning ska ha en aktiv fritid. Jag är glad och tacksam till personal på olika nivåer som varit med och gjort detta särmästerskap möjligt.
Från Sollentuna deltog 135 elever från särskolor i Edsbergsskolan, Rösjöskolan och Häggvik.

Sollentuna kommun är med i fritidsnätverket i regionen. Det är nödvändigt att samarbeta över kommungränserna för att kunna skapa ett bredare utbud för våra ungdomar.

Posted in: Funktionsnedsättning , idrott , KD , Kristdemokraterna , sollentuna , Stockholm

» Leave a Reply

You must be logged into post a comment.

Kristdemokraternas hemsida