Bloggen Vem är Magnus? Mina frågor Bilder Kontakt Till Startsidan Publicerade artiklar

Posted by at 11 september , 2014

Partiledarna i Sollentuna intervjuas i Sollentuna C

Partiledarna i Sollentuna intervjuas i Sollentuna C

När partierna i Sollentuna skulle frågas ut i Sollentuna Centrum var en fråga: Ska vårdnadsbidraget avskaffas? Folkpartiets Anna-Lena Johansson svarade tveklöst ja på den frågan. Moderaternas Douglas Lithborn och Miljöpartiets Peter Godlund svarade nej.
Jag fick inte frågan, men skulle självklart svarat nej också. Det är Kristdemokraterna och Sonia Lunnergård som drivit den frågan under många år. Nu är det ett inslag bland de olika verktyg vi erbjuder familjerna i Sollentuna. Det är en jätteliten post i vår budget och ett 50-tal familjer använder sig av bidraget.

För oss kristdemokrater är det ett litet bidrag för att möjliggöra för föräldrar att få mer tid med sina barn när de är riktigt små, fram till tre års ålder.

Det liberala partiet i Sollentuna har hittat en grupp att slåss emot: Föräldrar som har fräckheten att avvika från normen och som använder vårdnadsbidraget att få mer tid med sina barn. Henry Ford förkunnade att man fick ha vilken färg man ville på sin bil, bara man valde svart. Folkpartiet Liberalerna försöker skapa en liknande situation inom familjepolitiken när man kräver att vårdnadsbidraget avskaffas.

Vi Kristdemokrater kommer att fortsätta vara liberaler i den här frågan. Vi kommer att fortsätta stötta familjerna i deras val, inte styra dem. Vi är också emot kvoteringar av föräldraförsäkringen, som folkpartisterna driver. Vi tillerkänner familjerna att själva välja. Familjer och barn ser olika ut. De är bäst skickade att hantera frågor som berör familjerna. Det ska inte Anna-Lena Johansson bestämma.

Anna-Lena Johansson och Folkpartiet hävdar att det är kvinnor som står långt utanför arbetsmarknaden som använder sig av bidraget. Dessa kvinnor borde ut i arbetslivet och inte vara hemma med barnen. Vi svarar återigen att det är föräldrarna som ska bestämma, inte politiker. Det tycker vi är en liberal hållning. Vi vill gå vidare med denna politik. Ersätta vårdnadsbidraget med en omsorgspeng som bör ligga på cirka 6 000 kronor. Se www.kristdemokraterna.se för mer info.

Posted in: KD , Kristdemokraterna , sollentuna , Val 2014 , valfrihet , välfärd

» Leave a Reply

You must be logged into post a comment.

Kristdemokraternas hemsida