Bloggen Vem är Magnus? Mina frågor Bilder Kontakt Till Startsidan Publicerade artiklar

Posted by at 5 september , 2014

Pensionärsorganisationerna och demensföreningen inbjöd alla partier till utfrågning

Pensionärsorganisationerna och demensföreningen inbjöd alla partier till utfrågning


Har just avslutat en utfrågning av pensionärsorganisationerna och demensföreningen i Sollentuna. En fråga var: Vad tycker ditt parti om att de som fyllt 85 år ska få en rättighet att flytta in i ett äldreboende?

Klockren för mig som kristdemokrat. Det är en fråga vi drivit och har fått med oss hela Alliansen på. Jag framhöll att ensamhet är en av de allvarligare ”sjukdomarna” i vårt samhälle bland äldre. Därför satsar vi mycket på seniorträffar, seniorjympa, boulehall, utegym, busstur till naturskyddsområdet Järfafältet etc. Det stimulerar det friska åldrandet. Och de flesta vill bo kvar i sitt ordinarie hem så länge som möjligt. Men när man vill till ett gemensamt boende, då ska inte kommunen biståndsbedöma detta då man fyllt 85 år. Då är det bara att skaffa fram ett boende.

Stolt över att vara kristdemokrat när vi också har en äldreminister Maria Larsson som satt fokus på valfrihet, gemenskap, värdighet, kvalité och omsorgsutbildning för personal som nyckelområden. Jag tror att de flesta seniorer vet att en röst på Kristdemokraterna är en röst för just detta både på riks-, landsting- och kommunnivå!

Posted in: KD , Kristdemokraterna , pensionärsorganisationer , seniorpolitik , sollentuna , Stockholm , Val 2014 , valfrihet , Vård , välfärd , äldreomsorg

» Leave a Reply

You must be logged into post a comment.

Kristdemokraternas hemsida