Bloggen Vem är Magnus? Mina frågor Bilder Kontakt Till Startsidan Publicerade artiklar

Posted by at 9 april , 2012

Dogge i kyrkan

Dogge Doggelito var en av tusentals kyrkbesökare den gångna påskhelgen. Han deltog i en gudstjänst i en av kyrkorna i Sollentuna, Pingstkyrkan.

Värsta feta dealen är hans kommentar till reklam för Elgiganten – att man får en cykel på köpet om man handlar för en viss summa. Men feta dealen för honom skulle också kunna vara att ha en gudstro. Han rappade en tacklåt till Gud i slutet av gudstjänsten.

– Jag har slutat be om en massa saker. Jag tror inte Gud egentligen håller på med en beskyddarverksamhet för att vi ber om det. Jag har börjat tacka Gud istället. För allt det fina jag fått.

I Sollentuna finns många kyrkor och det kanske är en ovanlig kommun i Stockholmsregionen. Vi är 65000 invånare ungefär. Jag skulle gissa att väldigt många sollentunabor var bortresta under påskhelgen, men trots det var det mycket folk i alla fall i de två gudstjänstlokaler jag besökte. Förutom Pingstkyrkan besökte jag den nya fina Turebergskyrkan. I båda kyrkorna var det också insamlingar till sociala ändamål. Samfunden gör en fantastisk insats för att göra kommunen till en varmare kommun. Det handlar om läxhjälp för ungdomar som har torftiga hemförhållanden. Det handlar om stöd till utsatta familjer som inte ens socialen räcker till för. Det handlar om stöd till utsatta kvinnor och barn som slås av sina män.

Kanske så många som ett par tusen sollentunabor gjorde ett besök i en kyrka under påskhelgen. Påsken är ju den största och viktigaste tiden för alla troende. Generositet, försoning, nåd, kärlek, befrielse, kraft och uppståndelse är centrala begrepp. Utöver Turebergskyrkan och Pingstkyrkan finns Kummelby kyrka, Helenelundskyrkan, Edsbergskyrkan, Missionskyrkan, Kyrkan för alla (spansktalande), Iranska församlingen ( som hyr in sig i Pingskyrkan), Rotebrokyrkan och Sollentunakyrka. Dessutom alla som går till olika ortodoxa kyrkor och till katolska och alla som åker till olika kyrkor i regionen.

Den här veckan börjar den ortodoxa påsken. Samtidigt med vår påsk har den judiska påskhögtiden också hållits. Jag önskar alla sollentunabor värsta feta dealen, på vars och ens sätt att tolka den devisen.

Påskdag i Turebergskyrkan

Posted in: religion , samfund , sollentuna

» Leave a Reply

You must be logged into post a comment.

Kristdemokraternas hemsida