Bloggen Vem är Magnus? Mina frågor Bilder Kontakt Till Startsidan Publicerade artiklar

Posted by at 3 oktober , 2011

Tycker att Mats Odell gjorde en bra pressträff idag. Märktes att intresset är på topp nu för partiet. Vi går in i en spännande tid och om några veckor, den 18 oktober, ska nomineringskommittén ha fått in alla nomineringar.

Rent politiskt är det svårt att se några större skillnader mellan Odell och Hägglund. Men Odell talar mycket mer om ett inkluderande ledarskap än vad jag hört från Hägglund. I det läge som partiet befinner sig i är det viktigt att vi får ett ledarskap som kan förena olika delar av partiet och fokusera på de gemensamma värderingarna. Ett ledarskap som kan entusiasmera medlemmarna för kristdemokratin och kunna tydligt marknadsföra varför kristdemokraterna behövs.

Mats Odell har en mycket stark ideologisk förankring. Och den europeiska kristdemokratin har han lärt känna väl och har många och djupa kontakter med exempelvis det tyska kristdemokratiska partiet CDU. Jag tror att vi behöver starkare band med de europeiska kristdemokraterna för att ge vårt parti större stadga. Där har han och Alf Svensson mycket gemensamt.

Det är den gemensamma värdegrunden vi behöver jobba med. Jag tycker under senare år har vi sysslat väldigt mycket med olika utspel – Verklighets folk, Politikens gränser, Ett mänskligare Sverige, Barn och ungas uppväxtvillkor etc etc. Men viktigast, tycker jag, är att vi fokuserar på värderingsfrågorna  och fokuserar kring dessa frågor och kring en berättelse om svensk kristdemokrati som inspirerar. Väljarna ska välja Kristdemokraterna som parti, inte välja oss utifrån olika politiska utspel. Varumärket behöver stärkas. Det var också en del av budskapet av Mats Odell.

Stefan Svanström gjorde på en utbildningsdag för partiet i Stockholmsregionen en strålande genomgång av vår kristdemokratiska grund, i kontrast till liberalism och konservatism och socialism. Jag har till partiet önskat att få hans föredrag i filmformat på Studie KD så att vi kan få hjälp att fördjupa oss i kristdemokratisk ideologi. Vi i Sollentuna har också bestämt oss för att ha en studiecirkel om vår ideologi, som är väldigt bra formulerad i vårt principprogram. Vi tänker jobba med vårt principprogram som grund i studiecirkeln. Oavsett vem som blir partiledare.

 

Posted in: Alf Svensson , Göran Hägglund , KD , Kristdemokraterna , Mats Odell , Stockholm

One Response to “Odell gav bra ideologisk skärpa”

comment rss - Trackback

  1. Bra formulerat, Magnus! Du borde bli partisekreterare!

» Leave a Reply

You must be logged into post a comment.

Kristdemokraternas hemsida